Choose Your Language
Home  /  NIFTY testi

NIFTY testi

Çrregullimet kromozomale dhe mundësitë e diagnostikimit Në tremujorin e parë të shtatzënisë

--- 7 Jan 2019

Për fillim, disa fjalë mbi çrregullimet kromosomale dhe mundësit diagnostikuese para lindjes? E vetmja dëshirë e vërtet për prindërit e ardhshëm është dhe duhet të jetë që fëmija i tyre të lindet gjallë dhe i shëndosh, mirëpo duhet të jemi të vetëdijshëm se çdo shtatzënë ka një risk të caktuar që të lind fëmijë me çrregullime kromozomale ose gjenetike, dhe…

Gjinekologia sllovene: Mosha e shtatzënave po rritet, këto janë komplikimet e mundshme.

--- 20 Dec 2018

Gjinekologia sllovene Suzana Peternelj Marinšek thotë se kohët e fundit numri i grave shtatzëna me moshë mbi 30-vjeçe është në rritje e sipër. Ajo tregon komplikimet që mund t’ju ndodhin këtyre grave në shtatzëni, por edhe gjatë lindjes, si dhe çrregullimet kromozomale që mund të pësojnë foshnjat. Mjekja flet për testin që i detekton këto çrregullime, kur duhet të bëhet…

Translucenca nuhale: Shenja në qafën e foshnjës që tregon Sindromin Down

--- 20 Dec 2018

Secila nënë në muajt e parë të shtatzënisë ballafaqohet me teste të ndryshme prenatale që janë të rëndësishme, si për të ashtu dhe për beben. Pra, në këtë mënyrë gruaja shtatzën mëson si po ecën shtatzënia dhe  zhvillimi e avancimi i frytit, për rritjen e tij si dhe për atë a do të lind me ndonjë anomali kromozomale. Një nga…

Testet prenatale: temë tabu për të cilën po vendosin madje 99% të shtatzënave

--- 28 Nov 2018

Testet prenatale para pak kohësh kanë qenë plotësisht të panjohura dhe temë tabu, ndërsa sot për testet prenatale vendosin madje 99% të shtatzënave. Duke marrë parasysh që mosha mesatare e shtatzënive po rritet, po rriten edhe mundësitë për komplikime në shtatzëni, e të njëjtën kohë edhe mundësia më e madhe që fëmijët do të lindin me ndonjë anomali kromozomale. Testet…

Kur do ta kuptoj që foshnjën që e kam në bark është vajzë apo djalë

--- 28 Nov 2018

Testi i shtatzënisë më në fund ka treguar se jeni shtatzënë, e ti sigurisht mendon për atë se a do ta mbash në bark një vajzë apo një djalë, edhe pse zhvillimi i foshnjës pavarësisht gjinisë është duke shkuar njëjtë. Në të vërtet, krijohet një lloj fryrje nga e cila më vonë zhvillohet penisi ose klitorisi. Në këtë mënyrë vështirësohet…